Etnikai térképek Trianon árnyékában: Az etnikai térképezés múltja, jelene és jövője

A Mika Sándor Egyesület és az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke sok szeretettel hív minden érdeklődőt az Etnikai térképek Trianon árnyékában – Az etnikai térképezés múltja, jelene és jövője elnevezésű térképtörténeti műhelyébe. A kétnapos szemináriumra az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának Könyvtárában kerül sor, ahol a műhelymunka mellett a résztvevők előadásokat hallgathatnak a téma elismert szakembereitől, továbbá meglátogatjuk a HIM Hadtörténeti Térképtárat is, amely a Kárpát-medence leggazdagabb, közel félmillió térképészeti dokumentumot őrző térképészeti közgyűjteménye.

A szeminárium egyedülálló lehetőséget kínál minden érdeklődőnek, különösen történész, geográfus és térképész hallgatóknak, hazánk egyik legösszetettebb történeti eseményének számító Trianoni-kérdéskör földrajzi-térképészeti aspektusainak tanulmányozására, eredeti térképek segítségével.

A workshop munkanyelve magyar, a műhelymunkában legfeljebb 15 fő vehet részt. A szeminárium Budapesten lesz, de szívesen látunk kollégákat a vidéki, illetve határon túli egyetemekről is. A részvétel ingyenes, a vidéki résztvevőknek a szervező Mika Sándor Egyesület szükség esetén szállást és útiköltség-hozzájárulást biztosít.

Fővédnök: Klinghammer István akadémikus

Ha a program felkeltette érdeklődését, kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési űrlapot töltse ki és küldje vissza a mikaegylet@gmail.com címre legkésőbb 2017. április 3-áig.

A jelentkezési lap itt tölthető le: http://www.mikaegylet.hu/…/terkepeszeti_muhely_jelentkezesi…

További információ: http://www.mikaegylet.hu/…/szekfu-gyula-szabadegyetem/terke…