Tudományos mérföldkő a Trianon-kutatásban

Bemutatják Segyevy Dániel új könyvét.

Térképművek Trianon árnyékában címmel jelent meg Segyevy Dániel geográfus-történész könyve, amely a Trianon-kutatásnak új horizontját fogja jelenteni.

Ki ne ismerné Teleki Pál híres „vörös térképét”, amellyel a magyar békedelegáció megpróbálta bemutatni a Kárpát-medence valós etnikai helyzetét? Segyevy Dániel frissen megjelent, gazdagon illusztrált könyvében azt az elfeledett etnikai térképet tárja most szélesebb olvasóközönség elé, amely a „vörös térkép” alapjául szolgált, és amely a magyar álláspont tudományosan igazolt hátterét adta.

A minden addiginál részletesebb és pontosabb etnikai térkép módszere nemzetközi etalonná vált és széleskörű hatást váltott ki Svédországtól az Egyesült Államokig. A Kárpát-medencében pedig számos utódállam is alkalmazta saját területi igényeinek igazolására, különböző manipulációktól sem elriadva.

A kötet ősbemutatójaként a kiadó KSH Könyvtár és a Mika Sándor Egyesület pódiumbeszélgetést szervez a Trianon-kutatás és az etnikai térképezés jeles és elismert szakértőinek részvételével.

Időpont: 2016. december 15. csütörtök 17:00
Helyszín: KSH palotájának díszterme
(1024 Budapest, Keleti Károly u. 5–7.)

A bemutató során, a szerző vezetésével, az érdeklődők megtekinthetik a szóban forgó etnikai térkép eredetijét is.

Részvételi szándékukat, kérjük, itt jelezzék.

További részleteket ld. a meghívóban.

segyevy_borito